ĐOKOVIĆEV BIVŠI TRENER OTKRIO NEPOZNATE DETALJE: Došao je Srđan i pitao me...
Srđan i Novak Đoković sa Ivaniševićem, Foto: Starsport©

o ovome se nije znalo

ĐOKOVIĆEV BIVŠI TRENER OTKRIO NEPOZNATE DETALJE: Došao je Srđan i pitao me...

Novakov otac je imao ključnu ulogu

Objavljeno: 17:31h

Dejan Petrović, nekada 157. teniser planete je zaslužan za proboj Novaka Đokovića u Top 100.

On je radio sa najboljim teniserom sveta dok još niko nije ni znao da će to i postati. Pored Novaka je radio i sa Anom Ivanović, Jelenom Janković i Laslom Đereom, a trenutno trenira mladu nadu srpskog tenisa, Enu Ilić.

Petrović je u podkastu "Reketiranje" otkrio kako je počela saradnja sa trenutno najboljim "reketom" planete.

- Došao sam u Srbiju 2003. godine, tada je Nenad Zimonjić bio selektor naše reprezentacije, nakon godinu i po dana mog života došao je Srđan i pitao me da mu budem trener. I pre toga sam imao sparing sa Novakom na terenima Partizana. Došao je u Adelejd, moj rodni grad, kada je imao 16 godina, te godine je igrao polufinale juniorskog Australijan opena protiv Monfisa. Bili smo već kolege u reprezentaciji- rekao je Petrović u podkastu "Reketiranje".

Novakov otac Srđan je želeo da on trenira njegovog sina.

- Verovatno je Srđan video u meni to što jesam – odgovornost, pristup tenisu, tenisko znanje. Kad sam došao u Srbiju sam posle Bobe Živojinovića bio najbolje rangirani srpski igrač na ATP listi, posle 20 godina možemo da se pohvalimo rezultatima u srpskom tenisu. Dosta sam doprineo Novaku na terenu i van njega, forhend mu nije bio najveće oružje kao danas, na sredini terena je češće udarao bekhend nego forhend. Servis mu nije bio jača strana, nije bio loš, ali nije dobijao toliko poena na prvi servis.

- Kada smo radili zajedno, Novak je non stop pokušavao da bude bolji zato jeste i najboljih svih vremena. Kako baš on? Lejton Hjuit je živeo 500 metara od mene, odrastao je uz mene i tako da znam kad se on kvalifikovao za Australijan open sa 15 godina, ja sam tada isto učestvovao na AO. Tu paralelu sam pravio sa Lejtonom koji mrzi da izgubi, a Novak voli da pobedi. Druga psihologija, ali isti cilj. Novak jednostavno ko god mu dolazi u tim traži maksimalno od te osobe.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

(Espreso sport/Reketiranje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.